Aikuinen nainen – lyhyt oppimäärä

Ihan samalla tavalla, kuin ikääntyvä mies peiliin katsoessaan saattaa kokea epävarmuutta oman kehonsa muutoksista, voi ikääntyvä kumppanisi kokea samanlaisia tuntemuksia peilin edessä. Miehen ajattelemattomat huomautukset vain pahentavat tunnetta. Nainen voi myös kokea ikääntyvän miehen ajoittaiset erektiohäiriöt omaksi viakseen; ettei ole riittävän kaunis tai haluttava.

Elämäntaparemontista apua erektiohäiriöihin

Lieviä erektiohäiriöitä ilmenee kaikilla miehillä jossakin elämän vaiheessa, eikä niistä kannata huolestua. Toistuvista erektiovaikeuksista kärsivien on syytä kääntyä lääkärin puoleen, sillä erektiovaikeuksien taustalla voi olla hoitoa vaativa sairaus. Erektiohäiriöiden hoitoon on saatavissa lääketieteellistä apua, mutta usein apu löytyy elintaparemontista.

Tärkein seksuaalinen elin on korvien välissä

Suurten ikäluokkien miehet elävät vanhemmiksi ja pysyvät terveempänä pitempään kuin isänsä. Terveiden elinvuosien odote on heillä edelleen kasvussa. Vaikka ikääntyvän miehen seksuaalinen toimintakyky heikkenee pikkuhiljaa vuosien myötä, seksuaalinen halu säilyy pitkään. Ikääntymisen vaikutus seksuaalisuuteen onkin hyvin yksilöllistä.

  • Liikkuva aikuinen
  • Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Sosiaali- ja terveysministeriö