Videoterveiset Miehen tieltä: Kävely kunniaan!

Kun ikää kertyy, kestävyyskunnon, lihasvoiman, liikehallinnan, koordinaatiokyvyn ja tasapainon ylläpito vaatii työtä, mutta maksaa itsensä takaisin parempana jaksamisena ja toimintakykynä.

Tsekkaa alta Jarmo Karpakan tunnelmat Via Uomo – Miehen tie -kävelytempauksen ensimmäisen viikon jälkeen. Jarmolla on nyt takanaan noin 258 000 askelta, jotka ovat tuoneet hänet lähtöpisteestä Norjan Varangerbotnista Inarinjärven rantamaisemiin. Matkaa ovat tähän mennessä siivittäneet vaihtelevat, joskin toistaiseksi onneksi melko suotuisat säät, upeat maisemat sekä soiden huumaavat tuoksut. 

Kuuntele myös, mitä kerrottavaa Jarmolla on kunnon eri osa-alueiden kestävyyskunnon, lihasvoiman, liikehallinnan, koordinaatiokyvyn ja tasapainon – merkityksestä aikuisen miehen terveyden ja toimintakyvyn ylläpidossa. 

Tutustu tarkemmin Jarmon ajatuksiin liikunnasta.

Kirjoittaja: Jarmo Karpakka

Jarmo Karpakka on liikuntalääketieteen erikoislääkäri, lääketieteen tohtori ja dosentti. Hän jäi eläkkeelle kesällä 2020 tehtyään lähes 30 vuotta kestäneen uran yksityisen ja julkisen terveydenhuollon johtotehtävissä. Via Uomo – Miehen tie oli Jarmon seitsemän viikon mittainen, elo-lokakuussa 2020 suoritettu kävelytempaus Jäämereltä Itämerelle, jolla hän halusi herätellä etenkin yli 50-vuotiaita miehiä pitämään huolta terveydestään: liikkumaan, syömään ja nukkumaan hyvin.

  • Liikkuva aikuinen
  • Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Sosiaali- ja terveysministeriö