Kuuntele kolme tarinaa miehistä, jotka ponnistivat liikkeelle sohvan pohjalta

Kymmenen AKT:n ammattikuljettajaa osallistui Liikkuva työpaikka 2019 -hankkeen elämäntaparemonttiin. Syyniin laitettiin liikkuminen, ruokatottumukset ja uni. Seitsemässä kuukaudessa osallistujat saivat aikaan huiman muutoksen.

Haastatteluissa esiintyvät miehet
Ammattikuljettajat Timo Jääskeläinen (vas.), Janne Karhiaho ja Mika Järvinen pistivät elämäntapansa remonttiin. Kuva: Ari Lehtola

”Aina oli joku sitku, mutku ja jotku” (11’11”)

Hämeenlinnalainen yhdistelmäajoneuvonkuljettaja Janne Karhiaho (43) on haikaillut elämäntapamuutosta jo pitkään. Aina on kuitenkin löytynyt joku selitys, miksi juuri nyt ei ole oikea aika lisätä liikuntaa ja syödä terveellisemmin. Kunnes eräänä päivänä mitta tuli täyteen:

 

Meetvurstimies löysi motivaation (6’04”)

Mika Järvinen (47) on lahtelainen linja-autonkuljettaja, jonka säännöllinen liikkuminen hiipui parikymmentä vuotta sitten. Samalla syömisestä tuli iltamättämistä. Elämäntaparemontissa liikunnan lisääminen oli Mikan mielestä yllättävän helppoa. Sen sijaan raskaiden ruokatottumusten ravistelu otti koville:

 

 

Virtaa vielä eläkkeelläkin (10’07”)

Linja-autonkuljettaja Timo Jääskeläinen (53) Kangasalta kuvitteli ennen, että hyvään fyysiseen kuntoon pääsy vaatii rankkaa rehkimistä. Yllätys olikin, kuinka suuren muutoksen voi saada aikaan hyötyliikunnalla ja maltillisilla lenkeillä. Työt sujuvat nyt paremmin ja mielessä ovat jo eläkevuodet:

 

 

Hankkeen järjestäjinä olivat Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma, Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Auto- ja Kuljetusalan Työtekijäliitto AKT ry ja Autoliikenteen Työnantajaliitto ALT ry

  • Liikkuva aikuinen
  • Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Sosiaali- ja terveysministeriö