Pikaoppaalla ripeästi alkuun!

Pikaoppaassa esitellään sinulle keskeisimmät asiat, joilla kohotat kuntoasi sekä parannat arkista jaksamistasi, terveyttäsi ja ulkomuotoasi. Tuumasta toimeen, paras hetki aloittaa on välittömästi. Viikon päästä olet jo paremmassa kunnossa!

Liikkeelle lähdön TOP 5

1

Kaikki liike on liikuntaa. Arkisen liikkumisen ja puuhastelun lisääminen kohottaa huomaamatta vireyttäsi ja kuntoasi.

2

Syö ruokaa riittävästi ja tasaisesti päivän aikana. Näin riittää virtaa ja huutava nälkä pysyy loitolla.

3

Lähde liikkeelle muutama kerta viikossa rauhallisella tempolla, jos säännöllisen liikunnan harrastamisesta on kulunut aikaa.

4

Nuku riittävästi ja huolehdi palautumisestasi.

5

Onnistu rennosti. Miellyttävistä valinnoista syntyy pysyviä elämäntapoja.

Kahvakuulatreeni

Helposti liikkeelle

  • Miten aloitan liikkumisen?
  • Miten kohotan kestävyyskuntoani?
  • Miten kannattaa syödä?
  • Miten vyötärö kaventuu?

Alla olevista laatikoista löydät vastaukset tärkeimpiin kysymyksiin. Lisätietoja tarjoaa koko suomimies.fi-sivusto, johon on koottu yhteen innostava tieto ja toimivimmat vinkit niin fyysisen kunnon kohentamiseen, hyvään syömiseen kuin lepoon ja palautumiseenkin.

Tsekkaa kondis lääkärin pakeilla

Liikunta tarjoaa valtavan määrän terveyshyötyjä, mutta fyysiseen kuormitukseen liittyy aina myös riskitekijöitä. Kevyen liikunnan aloittaminen on lähes aina turvallista.

Jos olet tuntenut terveydentilasi heikoksi tai sinulla on sepelvaltimotauti, astma, diabetes tai muu pitkäaikaissairaus, kannattaa liikunta aloittaa lääkärintarkastuksella.

Yli 45-vuotiaiden kannattaa tarkistaa treenikuntonsa ja erityisen tärkeää se on silloin, jos sinulla on riskitekijöitä, kuten korkea verenpaine, veren kolesteroli, tupakoit, sinulla on ylipainoa, et ole liikkunut aikoihin tai sinulla on sukurasitetta sydän- ja verisuonitautien suhteen. Liikunnan aikana ilmeneviin rintatuntemuksiin tai hengenahdistukseen on suhtauduttava vakavasti ja niiden syy tulee selvittää lääkärin kanssa. Vältä liikuntaa akuutin hengitystietulehduksen aikana.

Maarit Valtonen
Liikuntalääketieteen erikoislääkäri LT

Futis