Painonhallinta – ilman kitumista ja kieltäytymistä

Rennossa painonhallinnassa ja pysyvissä elämäntapamuutoksissa on tärkeintä hyvä fiilis ja hyvä olo, ilman kitumista ja kieltäytymistä.

Oletko aiemmin laihduttanut ja epäonnistunut siinä?

Jos olet, vika ei ole sinussa, vaan tavassasi laihduttaa. Mauton ruoka, jatkuva nälkä ja hampaat irvessä lenkkeily eivät ratkaise paino-ongelmaasi. Tyypillisen laihdutuskäsityksen mukaan syöminen, liikkuminen ja painonhallinta vaativat itsekuria.

Rennon laihdutuksen edut:

  • hitaat muutokset pysyvät
  • mielelle helpompi tapa laihtua
  • painonlasku kohdistuu etenkin rasvakudokseen
  • lihaskudos säilyy, jolloin perusaineenvaihdunta pysyy korkeana

Terveyden kannalta on parempi olla mieluummin hieman ylipainoinen ja hyvässä kunnossa kuin hoikka huonokuntoinen sohvaperuna.

Painoa pudotettaessa kannattaa aina rempata ruokavaliota. Ylimääräiset 30 kiloa eivät pelkällä sauvakävelyllä pois karise. Parista ylimääräisestä kilosta saattaa hyvinkin päästä eroon treenillä. Olipa kiloja sitten pudotettavana kaksi tai kaksikymmentä, liikkuminen kuitenkin kannattaa.

Kehonkoostumus

Liikunta säästää lihaksia
Kun kiloja karistetaan ilman liikuntaa, aineenvaihdunta hidastuu ja painonpudotuksesta tulee koko ajan hankalampaa. Monipuolisen treenin avulla lihasmassa ei vähene ja voi jopa kasvaa laihduttajalla.

Pienempi vyötärönympärys
Normaalisti toimiva kroppa varastoi rasvaa mielellään ihon alle, jolloin jenkkakahvat kasvavat ja pakarat sekä reidet saavat peitokseen reilumman rasvakerroksen. Jos liikunta jää vähälle ja ruoka maistuu, kroppa alkaa varastoida rasvaa sisäelinten ympärille vatsaonteloon (ns. viskeraalirasva).  Säännöllinen liikunta estää tehokkaasti näiden sydän- ja verisuonitaudeille ja tyypin II diabetekselle altistavien rasvavarastojen kertymistä. Liikunta yhdistettynä terveellisiin ruokailutottumusten muutoksiin tehostaa entisestään sisäelinten ympärille kertyneen rasvan vähenemistä.