SuomiMies seikkailee -kampanja

SuomiMies seikkailee on Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelman vuonna 2007 alkanut, fyysisesti huonokuntoisille työikäisille miehille suunnattu liikunnanedistämiskampanja, joka kannustaa miehiä terveellisen ja liikunnallisen elämäntavan pariin. Kampanjan idea on lähtöisin pienestä pirkanmaalaisesta paikallishankkeesta, josta se on vuosien myötä laajentunut KKI-ohjelman valtakunnalliseksi kampanjaksi ja kansalliseksi teemaksi.

Tavoitteena on herättää miesten kiinnostus liikkumista ja omaa hyvinvointia kohtaan sekä tarjota työkaluja terveellisten elämäntapojen tueksi. Kampanjan kantavana ideologiana on rento ja rehti ote sekä arvostava ja rehellinen lähestyminen – huumoria unohtamatta.

SuomiMies seikkailee -kampanjan ytimessä ovat olleet useana vuonna ympäri Suomea kiertäneet rekkakiertueet, joilla on kartoitettu miesten kuntoa maksuttomien, matalan kynnyksen testien avulla sekä jaettu tietoa liikunnasta ja terveellisestä ravinnosta. Matkan varrella kampanjaan on sisältynyt myös erilaisia materiaaleja, liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisille suunnattu seminaarikiertue sekä monenlaista miehille suunnattua hanke- ja kurssitoimintaa.

Lisää treenivinkkejä ja tiivistä tietoa kunnon kohottamisesta sekä hyvästä syömisestä löydät SuomiMiehen treenioppaasta.

Opas on saatavana myös ruotsinkielisenä nimellä Träningsguide för Finska Män.

Molemmat oppaat ovat tilattavissa toimitus- ja postikulujen hinnalla KKI-ohjelman verkkosivuilta.

Koko SuomiMies seikkailee -kampanjan tarina koottuna yksiin kansiin: Suomalainen mies vastasi seikkailukutsuun – SuomiMies seikkailee -kampanja miesten hyvinvoinnin edistäjänä vuosina 2007–2014. Raportin voi myös tilata tilaukset(at)likes.fi tai sähköisen tilauspalvelun kautta.

Yhteystiedot

Kunnossa kaiken ikää -ohjelma

Kehittämispäällikkö
Miia Malvela
puh. 050 443 2376
miia.malvela(at)likes.fi

Viestintäpäällikkö
Katri Siivonen
puh. 050 441 3692
katri.siivonen(at)likes.fi

www.kkiohjelma.fi

  • KKI
  • Likes
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Sosiaali- ja terveysministeriö
  • Liikenne- ja viestintäministeriö
  • Ympäristöministeriö
  • Työ- ja elinkeinoministeriö
  • Metsähallitus