Teesi numero 1: Älä laihduta hölmösti, vaan laihduta viisaasti!

Kuurit, totaalikieltäytyminen ja kituuttaminen eivät kuulu viisaaseen laihduttamiseen.

Monella on väärä käsitys laihduttamisesta. Luullaan, että laihduttaminen on sitä, että kunhan minä vain saan itseäni niskasta kiinni ja aloitan kovan kuurin, niin asia on kunnossa. Luullaan, että on syötävä vähän ja on kärsittävä nälkää. On aloitettava karkki-, makkara- ja kaljalakko ja nämä aineet on unohdettava loppuiäksi ruokavaliosta. Luullaan, että on liikuttava tosi rankasti päivittäin. Mutta, koska tuollainen kuuri on tosi rankkaa niin keholle kuin mielellekin, seinä tulee vastaan jossain vaiheessa ja kuuri loppuu. Laihduttaminen epäonnistuu ja kilot tulevat takaisin!

Laihduttamiseen on löydettävä ihan uusi malli. On mietittävä, miten löydän elämäntavan, jota voin noudattaa lopun ikäni!

Tutkimuksissa on todettu, että malli, jolla voi laihtua pysyvästi on seuraavanlainen: kaikki lähtee pienistä miellyttävistä muutoksista. Muutokset ovat helppoja toteuttaa ja toimivat arjessa. Esimerkiksi kasvikset ovat tärkeä osa ruokavaliota. On löydettävä keino lisätä niitä arkiruokaan ja saada ne maistuviksi. Tee ruokavalioon muutoksia, jotka voit pitää ja jotka ovat helppoja ja maistuvat hyvältä. Liiku enemmän tavalla, joka tuntuu sinusta hyvältä. Näin laihdut pysyvästi!

Rennon laihdutuksen edut:

  • hitaat muutokset pysyvät
  • mielelle helpompi tapa laihtua
  • painonlasku kohdistuu etenkin rasvakudokseen
  • lihaskudos säilyy, jolloin perusaineenvaihdunta pysyy korkeana

 

Teksti: Patrik Borg
Kuva: Studio Juha Sorri

Kirjoittaja: Patrik Borg

Patrik antaa tämän sivuston käyttäjille vinkkejä fiksusta syömisestä. Hyvä syöminen ja rento painonhallinta ovat Patrikin pääteesejä. Syö, kun on nälkä. Nälkää ei voi voittaa. Patrik on lihavuus- ja ravitsemusasiantuntija. Hän pitää myös omaa Pöperöproffa-blogiaan http://patrikborg.blogspot.fi/

  • Liikkuva aikuinen
  • Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Sosiaali- ja terveysministeriö