Teesi numero 5: Älä ole liian äijä – älä ole yksin!

Syömisen opettelu ei ole yksinkertainen prosessi ja siinä saattaa tulla joskus seinä vastaan.

Silloin, kun omat eväät eivät riitä ongelman ratkaisuun, pitäisi olla nöyryyttä ja fiksuutta pyytää apua.

Personal trainer voi auttaa alkuun liikunnan kanssa. Myös ravitsemusasioihin on saatavilla apua. Käänny rohkeasti asiantuntijan puoleen!

Joskus apua tarvitaan liikunnassa, silloin liikunnan ammattilainen voi auttaa. Samoin ongelmia voi olla syömisessä, nukkumisessa, parisuhteessa tai perheessä. Nämä ongelmat voivat olla syy lihomiseen. Siksi ongelman kanssa ei kannata olla yksin, vaan se on ratkaistava painonhallinnassa eteenpäin pääsemiseksi.

Hyvän syömisen opettelu ei ole yksinkertainen prosessi. Oppimiseen kuuluu myös epäonnistuminen, joka vain kertoo, että sinun kannattaa toimia eri tavoin.

Väsymys, stressi, parisuhde- ja perheongelmat voivat olla syynä painon nousemiseen. Kun ongelmat vaikuttavat voimavaroihisi, elämäntapamuutoksen toteuttaminen tulee selvästi vaikeammaksi. Elämäntapamuutos kannattaa aloittaa levänneenä ja sellaisena ajankohtana, jolloin elämäsi perusasiat ovat jotakuinkin kunnossa.

Ongelmien kanssa ei saa olla yksin, vaan ne tulee ratkaista, jotta painonhallintasi onnistuu ja elämänlaatusi kokonaisuudessaan paranee. Jos omat eväät eivät riitä, kysy reilusti apua asiantuntijoilta, niin ravitsemusasioissa, liikunnan aloittamisessa kuin muissakin ongelmissa.

Teksti: Patrik Borg
Kuvat: Jiri Halttunen

Kirjoittaja: Patrik Borg

Patrik antaa tämän sivuston käyttäjille vinkkejä fiksusta syömisestä. Hyvä syöminen ja rento painonhallinta ovat Patrikin pääteesejä. Syö, kun on nälkä. Nälkää ei voi voittaa. Patrik on lihavuus- ja ravitsemusasiantuntija. Hän pitää myös omaa Pöperöproffa-blogiaan http://patrikborg.blogspot.fi/

  • Liikkuva aikuinen
  • Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Sosiaali- ja terveysministeriö