Treeni autonrenkailla

Eivätkö kiiltävät kuntosalit kiinnosta? Sapettaako avaruusteknologian tasolle viety suksien voitelu ja hengittävät älytekstiilit? Jos vastasit kyllä, valmistaudu todelliseen äijätreeniin, jonka pitäisi kelvata karskeimmallekin karpaasille!

Kippaa renkaat!

Vanhat autonrenkaat ovat mitä mainioin treeniväline. Isoilla rekan- tai traktorinrenkailla kehität voimaa, kestävyyttä ja kehonhallintaa. Renkaiden kippaaminen väsyttää nopeasti isommankin miehen ja samalla voi purkaa sopivasti vaikkapa työviikon paineita. Renkaita voi myös kipata ulkona ja kelillä kuin kelillä. Kokeile vaikkapa kipata rengas kolme kertaa ympäri ja kipaise sitten toiselle puolelle ja toista kippaus kolme kertaa. Kun olet tehnyt tämän 3–5 kertaa, on aika huilata minuutti pari.

Renkaanveto

Renkaanveto on pikajuoksijoiden vanha tehoharjoite, mutta myös SuomiMies saa sillä reisiinsä ja pakaroihinsa sellaista puhtia, jonka taatusti huomaavat myös vastakkaisen sukupuolen edustajat. Renkaanvetoon sopivat parhaiten henkilöauton renkaat. Sido hinausköysi renkaan ympäri ja kiinnitä se tukevaan, paksuun vyöhön. Kiinnitä vyö lanteillesi ja spurttaa lujaa eteenpäin. Juokse 30–50 metriä, mieluiten ylämäkeen. Huilaa minuutti pari ja toista sama 5–6 kertaa. Jo on kumma, jos ei pulssi hakkaa ja reidet ole makoisasti maitohapoilla tämän urakan jälkeen!

  • Ennen liikkeen aloittamista kiinnitä huomiota selän asentoon ja koukista reilusti polvista.
  • Nouse rauhallisesti ylös selkä suorana, jännitä vatsalihaksia koko liikkeen ajan! Muista normaali hengitys.
  • Työnnä rengas ympäri. Jalat käyntiasennossa, kädet pitkälle eteen.

Teksti: Timo Haikarainen
Kuva: Jiri Halttunen

Kirjoittaja: Timo Haikarainen

Timo on Olipa kerran mies -sivuston kuntokoutsi. Koulutukseltaan tämä liikunnan monitaituri on liikuntabiologi. Hän työskentelee personal trainerina, urheiluvalmentajana sekä kouluttajana ja asiantuntijana erilaisissa liikuntaprojekteissa. Timo tuntee suomalaisen miehen maailman ja tietää, mistä puhuu, sillä parikymppisenä hän itse lihoi 25 kiloa lopahtaneen urheiluharrastuksen, repsahtaneen syömisen ja opiskelustressin vuoksi. Timo pitää omaa myös blogiaan osoitteessa th-valmennus.blogspot.fi

  • Liikkuva aikuinen
  • Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Sosiaali- ja terveysministeriö