Videoterveiset Miehen tieltä: Syödä pitää, että jaksaa!

Pitkällä vaelluksella on kiinnitettävä erityistä huomiota riittävään energiansaantiin. Tavallisessa arjessa fiksu ja terveellinen ruokavalio koostuu kuitenkin melko simppeleistä perusasioista: säännöllinen ateriarytmi ja lautasmalli muodostavat lähtökohdat hyvälle syömiselle. Ja herkutellakin saa!

Jarmo Karpakan Via Uomo – Miehen tie -kävelytempausta on nyt takana kaksi viikkoa. Toisen viikon aikana Jarmon matka eteni Inarista Sodankylän eteläpuolelle Orakoskelle. Taakse jäi tunturi-Lappi soineen ja vaivaiskoivuineen maiseman vaihtuessa havupuupainotteiseksi. Aurikoinen tai vähintään puolipilvinen sää on edelleen suosinut Jarmon taivalta.

Kuuntele alta Jarmon terveiset toisen kävelyviikon jälkeen sekä pohdintaa siitä, mikä pitää suomalaisen miehen tiellä. Mitkä mahtavat olla syömisen pahimmat kompastuskivet matkalla terveelliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon?

Tutustu tarkemmin myös Jarmon ajatuksiin hyvästä syömisestä ja painonhallinnasta.

Kirjoittaja: Jarmo Karpakka

Jarmo Karpakka on liikuntalääketieteen erikoislääkäri, lääketieteen tohtori ja dosentti. Hän jäi eläkkeelle kesällä 2020 tehtyään lähes 30 vuotta kestäneen uran yksityisen ja julkisen terveydenhuollon johtotehtävissä. Via Uomo – Miehen tie oli Jarmon seitsemän viikon mittainen, elo-lokakuussa 2020 suoritettu kävelytempaus Jäämereltä Itämerelle, jolla hän halusi herätellä etenkin yli 50-vuotiaita miehiä pitämään huolta terveydestään: liikkumaan, syömään ja nukkumaan hyvin.

  • Liikkuva aikuinen
  • Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Sosiaali- ja terveysministeriö