Videoterveiset Miehen tieltä: Korkki kiinni ajoissa!

Koskaan ei ole liian myöhäistä laittaa korkkia kiinni ja hakea apua alkoholiongelmaan. Usein alkoholista luopuminen tekee elämässä tilaa muille, elämänlaadun kannalta paremmille asioille.

Jarmo Karpakan Via Uomo – Miehen tie -taival on saavuttanut merkittävän virstanpylvään: miljoonan askeleen raja on mennyt rikki. Onnea Jarmo! Kolmen ensimmäisen viikon aikana Jarmo taivalsi jalkaisin Lapin päästä päähän ja nyt tie on tuonut miehen jo Pohjois-Pohjanmaan tasaisempiin maisemiin. Oulussa Jarmo malttoi pitää lepopäivän, jonka aikana ohjelmassa oli mm. lihashuoltoa.

Alkoli on suomalaisten miesten merkittävä terveysriski. Iän myötä keho sietää alkoholia entistä huonommin ja alkoholin käytöstä johtuvien tapaturmien riski kasvaa mm. näkö- ja tasapainoaistin heikentyessä. Alkoholin käytön sosiaaliset haitat ovat myös suuria – korkin kiinni laittaminen onkin palvelus paitsi omalle terveydelle myös läheisille.

Lue Jarmon kirjoitus alkoholin terveyshaitoista.

Kirjoittaja: Jarmo Karpakka

Jarmo Karpakka on liikuntalääketieteen erikoislääkäri, lääketieteen tohtori ja dosentti. Hän jäi eläkkeelle kesällä 2020 tehtyään lähes 30 vuotta kestäneen uran yksityisen ja julkisen terveydenhuollon johtotehtävissä. Via Uomo – Miehen tie oli Jarmon seitsemän viikon mittainen, elo-lokakuussa 2020 suoritettu kävelytempaus Jäämereltä Itämerelle, jolla hän halusi herätellä etenkin yli 50-vuotiaita miehiä pitämään huolta terveydestään: liikkumaan, syömään ja nukkumaan hyvin.

  • Liikkuva aikuinen
  • Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Sosiaali- ja terveysministeriö